Het Oogzorgnetwerk

Binnen het Oogzorgnetwerk delen verschillende afdelingen oogheelkunde in Nederland kennis, ervaringen en innovaties met elkaar. Daarnaast worden gezamenlijke richtlijnen vastgesteld die excellente oogheelkundige zorg nastreven. Op deze manier wordt de kwaliteit van oogheelkundige zorg continu verbeterd. Wanneer u een afdeling Oogheelkunde bezoekt die is aangesloten bij Het Oogzorgnetwerk, dan bent u zodoende verzekerd van de best mogelijke oogheelkundige zorg.

De krachten van Het Oogzorgnetwerk:

Kennisdeling
Binnen Het Oogzorgnetwerk worden kennis, ervaringen en innovaties met elkaar gedeeld. Kennis die niet alleen is opgedaan binnen de langsgrenzen, maar ook bij de beste oogziekenhuizen wereldwijd.

Certificering
De lat wordt hoog gelegd binnen Het Oogzorgnetwerk. De afdelingen oogheelkunde stellen met elkaar richtlijnen vast die hoger liggen dan de wettelijk verplichte standaarden. Hierdoor wordt het niveau van zorg binnen het netwerk continu verhoogd. Certificaten worden uitgereikt aan locaties die goed presteren.

Samenwerking in de keten
Niet alleen afdelingen Oogheelkunde werken samen binnen Het Oogzorgnetwerk, maar ook met andere oogheelkundige zorgverleners wordt intensief samengewerkt. Het gaat hierbij om onder andere opticiens, optometristen en revalidatieinstellingen. Door een goede informatieuitwisseling met al deze instellingen verloopt het gehele proces voor u zo voorspoedig mogelijk.

Overzicht van aandoeningen

Overzicht van aandoeningen Hieronder vindt u een overzicht van meest voorkomende aandoeningen. U kunt in het OOGabc alle informatie over aandoeningen en behandelingen terugvinden.

Specialisme: Lens en staar (cataract)

Staar (ook wel cataract genoemd) is een vertroebeling van de ooglens waardoor u wazig kunt gaan zien. Lees meer

Specialisme: Oogdruk en glaucoom

Hier vindt u informatie over de ziekte glaucoom, de gevolgen, mogelijke behandelingen en adviezen. Vroeger werd glaucoom ook wel 'groene staar' genoemd. De term 'groene staar' w... Lees meer

Specialisme: Glasvocht en netvlies (retina), chirurgisch

Achterste glasvochtloslating - door veroudering kan het glasvocht op een gegeven moment loskomen van het netvlies. Dit gaat vaak gepaard met zwevende vlekjes, lichtflitsen ... Lees meer

Specialisme: Oogkas (orbita), oogleden en traanwegen

Droge ogen ontstaan wanneer er onvoldoende traanvocht wordt aangemaakt of als het traanvocht van onvoldoende kwaliteit is, waardoor een versnelde uitdroging (verdamping) plaatsv... Lees meer

Specialisme: Algemene en spoedeisende oogheelkunde

Als één of meerdere oogspieren niet goed functioneren kan dubbelzien ontstaan Lees meer

Sluit de voorlees functie

Stel uw vraag

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen