Inkoopcombinatie

Het Oogzorgnetwerk heeft als een van haar belangrijke doelen het behalen van inkoop voordeel. Hiervoor heeft Het Oogzorgnetwerk met de meeste leveranciers overeenkomsten afgesloten. Wij bundelen de kennis en de onderhandelingskracht van partners om de kwalitatief beste leveranciers tegen de meest gunstige condities aan ons te binden. De focus binnen de inkoopcombinatie ligt uitsluitend op het vlak van oogheelkundige producten en diensten.

Sinds 2007 maken uitsluitend de partners van Het Oogzorgnetwerk gebruik van de voordelen voortkomend uit deze inkoopcombinatie. Nu kunnen ook oogheelkundige afdelingen van ziekenhuizen, die nog niet aangesloten zijn bij Het Oogzorgnetwerk, aansluiten bij deze inkoopcombinatie van Het Oogzorgnetwerk.

Toegevoegde waarde

De kracht van collectief inkopen bij de Oogzorgnetwerk inkoopcombinatie kan gevat worden in een aantal elementen:

 • Door volume vergroting de beste condities en prijzen op het gebied van oogheelkundige producten en diensten;
 • Uitgebreide marktkennis door ervaring van zowel de inkoopadviseur als aangesloten partners;
 • Kennisdeling met andere ziekenhuizen / klinieken;
 • Delen van tijdsinvestering, tegelijkertijd meer resultaat behalen.


Inkoopbijeenkomsten

Op reguliere basis worden inkoopbijeenkomsten gehouden, waarbij inkopers van de diverse partners en adviseurs van de serviceorganisatie van Het Oogzorgnetwerk met elkaar in gesprek gaan over ontwikkelingen binnen de oogheelkundige zorg. Hieraan gekoppeld worden investeringstrajecten en exploitatiewensen van de diverse partners met elkaar besproken. Waar mogelijk wordt de samenwerking verder vormgegeven. Daarbij bieden we leveranciers een platform om nieuwe ontwikkelingen en producten te presenteren aan onze partners.

Partners inkoopcombinatie

Op dit moment zijn verschillende oogheelkundige afdelingen van ziekenhuizen aangesloten bij de inkoopcombinatie van Het Oogzorgnetwerk. Te weten: Het Oogziekenhuis Rotterdam, Sint Fransicus Gasthuis, Reinier de Graaf Groep, IJsselland Ziekenhuis, Antonius Ziekenhuis, Westfriesgasthuis, Flevoziekenhuis, Havenziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Het Beatrixziekenhuis, Vlietland Ziekenhuis, Ziekenhuis Tjongerschans

Voorwaarden aansluiten inkoopcombinatie

De partners van Het Oogzorgnetwerk maken zonder extra voorwaarden deel uit van de inkoopcombinatie. Daarnaast wordt er met hen gewerkt aan een koppeling tussen inkoop en optimalisatie van de bijhorende zorglijnen. Voor oogheelkundige afdelingen van ziekenhuizen die nog niet aangesloten zijn bij Het Oogzorgnetwerk gelden enkele voorwaarden voor toetreding tot de inkoopcombinatie zoals:

 • Alle oogartsen moeten zijn aangesloten bij het NOG;
 • Er moet minimaal een aanbod van cataractchirurgie worden geleverd;
 • Enkel in Nederland gevestigde oogheelkundige afdelingen kunnen aansluiten; > Aansluiting bij inkoopcombinatie geldt voor minimaal 3 jaar;
 • Bij aansluiting wordt actieve participatie in inkoopcombinatie verwacht;
 • Projectleiderschap wordt opgenomen op specifiek af te spreken onderdelen;
 • Er is een aanspreekpunt aanwezig voor de adviseur inkoopcombinatie;
 • Jaarlijkse deelname fee.


Scan

Indien u belangstellend hebt voor deelname aan deze inkoopsamenwerking, dan wordt bij aanvang een eerste scan gedaan, om globaal uw voordelen te onderzoeken en te presenteren.


Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de inkoopcombinatie van Het Oogzorgnetwerk en wat wij, op welk gebied, voor uw afdeling oogheelkunde kunnen betekenen? Vul dan het contact formulier in. U kunt natuurlijk ook mailen (oogzorgnetwerk@oogzorgnetwerk.nl) of bellen (010 402 3400).

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen