Beëindiging landelijke samenwerking - middels franchisemodel - binnen Het Oogzorgnetwerk

In goed overleg met de partnerziekenhuizen is besloten om de samenwerking met verschillende ziekenhuizen vanuit Het Oogzorgnetwerk te beëindigen. Ruim tien jaar heeft Het Oogzorgnetwerk - op initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam - met een franchisemodel invullinggegeven aan een landelijke samenwerking in de oogheelkunde. Door de jaren heen heeft Het Oogzorgnetwerk samengewerkt met zeventien afdelingen oogheelkunde van verschillende ziekenhuizen en zo een bijdrage geleverd aan kwalitatief hoogwaardige oogheelkundige zorg en een efficiënte bedrijfsvoering.

Hoogtepunten waren onder andere de jaarlijkse Oogzorgnetwerkdag, vakwerkgroepen, inkoopbijeenkomsten en diverse standaard producten zoals regionale samenwerking met de eerstelijn, waardestroomanalyses, capaciteitsberekeningen en de benchmarkrapportages. Ook de ontwikkeling van  normensets in samenwerking met de expertgroepen en het uitvoeren van audits bij verschillende partnerziekenhuizen voor de certificering van de grootste zorglijnen waren een belangrijk onderdeel van Het Oogzorgnetwerk.

Het Oogziekenhuis Rotterdam hecht een groot belang aan de samenwerking met andere ziekenhuizen en onderzoekt dan ook andere samenwerkingsvormen. De samenwerking met de partnerziekenhuizen het IJsselland Ziekenhuis te Capelle a/d IJssel, het Franciscus Gasthuis & Vlietland te Rotterdam en Schiedam en het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft wordt voortgezet.

Het Oogzorgnetwerk bedankt een ieder die betrokken was bij Het Oogzorgnetwerk - middels expertgroepen, vakwerkgroepen, gezamenlijke inkoop, de OOGbus, de jaarlijkse Oogzorgnetwerkdag of een van de overige activiteiten - hartelijk voor de plezierige samenwerking door de jaren heen.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen per telefoon: 010-4023400 of per mail met Marianne Kathmann (m.kathmann@oogziekenhuis.nl) of Christine Beij (c.beij@oogziekenhuis.nl).

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen