Kennisuitwisseling tijdens de Oogzorgnetwerkdag 2017

Op 28 september jl. vond de dertiende editie van de Oogzorgnetwerkdag plaats in De Doelen te Rotterdam. Tijdens dit jaarlijkse evenement wisselen de afdelingen Oogheelkunde binnen Het Oogzorgnetwerk kennis uit.

Tijdens het gevarieerde programma kon men zich laten inspireren op persoonlijk vlak door diverse sprekers die onder andere spraken over welke mindset jou succesvol maakt of over zinnig samenwerken binnen de zorg. Daarnaast kon er worden geluisterd naar interessante presentaties over nieuwe ontwikkelingen binnen de oogheelkunde zoals een camera op een bril die teksten voorleest en in staat is gezichten te herkennen of werd er een kijkje in de toekomst gegeven tijdens een presentatie over een camera die beelden uit de buitenwereld rechtstreeks kan projecteren op de hersenschors, zonder tussenkomst van de ogen.

Informatiemarkt
Tussen de presentaties door kon met collega's worden gesproken en kon er een kijkje worden genomen op de informatiemarkt. Ook dit jaar waren weer veel leveranciers aanwezig, waaronder de hoofdsponsoren, Alcon, Bausch & Lomb, Bayer, Ergra low Vision, Revoir Recruitment en Rockmed. Door de mix van zowel leveranciers, relaties binnen de oogheelkunde en partners bood de informatiemarkt een mooi platform om kennis en passie voor de oogheelkunde te delen. Daarnaast was er ook de gelegenheid om de nieuwe directeur van Het Oogzorgnetwerk, Christine Beij, te ontmoeten.

Uitreiking Oogzorgnetwerk Partnerprijs 2017

Team Oogheelkunde Beatrixziekenhuis (Rivas Zorggroep) met o.a. links naast beeld Oogarts J.G. Hoddenbach en rechts Oogarts N.E.D. Hoevenaars
Team Oogheelkunde Beatrixziekenhuis (Rivas Zorggroep)

Tijdens de Oogzorgnetwerkdag is tevens de Oogzorgnetwerk Partnerprijs uitgereikt. Deze prijs  wordt jaarlijks toegekend aan een partner die een bijzondere inzet heeft getoond en een grote bijdrage heeft geleverd aan excellente oogzorg in Nederland. Dit jaar heeft het  Beatrixziekenhuis (Rivas Zorggroep) uit Gorinchem de prijs in de wacht gesleept. In de afgelopen jaren is er in het Beatrixziekenhuis hard gewerkt aan het verder opbouwen en optimaliseren van de afdeling oogheelkunde. Met het intreden van verschillende nieuwe oogartsen zijn naast ambitieuze doelstellingen ook twee nieuwe zorgtrajecten opgestart; de operaties aan de oogspieren en glaucoomoperaties, dit zorgt voor een verbreding van het zorgaanbod in de regio.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen