Geboekte successen

Het Oogzorgnetwerk stelt zich ten doel de oogheelkundige zorg in Nederland continu naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Het partnerziekenhuis voert de netwerkformule door zodat de afdeling effectief en efficint is georganiseerd en het een gastvrije opstelling heeft waarbij de patiënt centraal staat.  

De specifieke interactie in de regio vraagt daarnaast om ondernemerschap door de individuele partnerziekenhuizen. In de interactie met de regionale patiëntenpopulatie en ketenpartners worden nieuwe initiatieven genomen en ontstaan lokaal 'best practices'. Hierdoor wordt de regionale positie van de afdeling Oogheelkunde per ziekenhuis verstevigd en verbetert de doorstroming in de zorgketen. In de formule van Het Oogzorgnetwerk worden ook de verantwoordelijkheid en de taken van de medewerkers opnieuw ingedeeld. Het effect van deze taakherschikking is vaak een verhoging van zowel de tevredenheid van de medewerkers als verhoging van de efficiëntie en de effectiviteit van de afdeling oogheelkunde. De lokale initiatieven, de kennisdeling onderling en met de ketenpartners en het delen van best practices stellen de partnerziekenhuizen van Het Oogzorgnetwerk in staat om kwalitatief hoogwaardige oogheelkundige zorg aan de patiënt te leveren.

De unieke visie, waaruit Het Oogzorgnetwerk is ontstaan heeft geleid tot de volgende successen:

  • Een netwerk van 13 partnerziekenhuizen waarin meer dan 80 oogartsen en 200 optiekzaken en optometristen zich verenigen.  
  • Een hoge tevredenheid onder medewerkers door taakherschikking. Iedere medewerker doet waar hij goed in is.  
  • De uniforme werkwijze maakt uitwisseling van personeel mogelijk.  
  • Met de meeste leveranciers van producten die in de oogheelkundige praktijk gebruikt worden in Nederland bestaan inkoopovereenkomsten. De leveranciers hebben hierdoor toegang hebben tot het grootste netwerk van oogheelkundige afdelingen in Nederland. De partnerziekenhuizen kunnen profiteren van de inkoopvoordelen die de schaalgrootte van het netwerk biedt.  
  • De patiënt staat centraal in Het Oogzorgnetwerk: gastvrijheid en een zorgvuldige bejegening zijn factoren waarop de partnerziekenhuizen zich onderscheiden.  

Vanwege de focus op het verbeteren van de kwaliteit van de oogheelkundige zorg en de specialistische kennis die Het Oogzorgnetwerk voortbrengt kunnen de partnerziekenhuis zorg bieden op het hoogste niveau, binnen de juiste termijn en op een gastvrije manier.  

Het Oogzorgnetwerk is succesvol dankzij de bijdrage van al haar partners. Omgekeerd is hetzelfde, de partnerziekenhuizen zijn succesvol dankzij een bijdrage van Het Oogzorgnetwerk.

Gemiddelde groei na aansluiting

Sluit de voorlees functie

Contactgegevens

Heeft u vragen over Het Oogzorgnetwerk, neem contact met ons op.

Telefoonnummer
010 - 40 23 400

Bezoekadres
Schiedamse Vest 160, 6e etage
3011 BH Rotterdam

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen